Hamster gevaren in huis!

De hamster is het veiligst in zijn hamsterkooi. Hamster gevaren als: giftige platen en andere huisdieren zijn niet aanwezig in een hamsterkooi (link). Vaak halen hamsterbezitters de hamster uit de hamsterkooi en laten hem dan vrij rondlopen in huis. De hamster vindt dit fantastisch, maar het is niet zonder risico. Hamster gevaren zijn in huis overal aanwezig. Herken vooraf de hamster gevaren en weet waarop u kunt en moet letten.

Hamster gevaren koude stenen vloeren

Hamsters zijn erg gevoelig voor kou en tocht. Stenen vloeren zijn daarom gevaarlijk en ongeschikt voor een hamster. Hamster ziektes (link) als verkoudheid liggen altijd op de loer. Stenen vloeren zijn meestal ook glad. De hamster heeft weinig grip en kan makkelijk uitglijden. Om deze hamster gevaren te voorkomen, kunnen stenen vloeren daarom het beste worden afgedekt met (rieten) matten. De matter zorgen voor grip en voelen niet kou aan. De hamster kan er veilig op lopen en hamster gevaren zijn daarmee uitgesloten.

Hamster gevaren giftige platen en bloemen

Hamsters zijn erg geïnteresseerd in bloemen en platen. Deze hebben een grote aantrekkingskracht op de hamster, maar zijn vaak giftig! Daarnaast bevat de aarde van veel kamerplaten messtoffen die ook gevaarlijk zijn voor hamsters. Om deze hamster gevaren het hoofd te bieden, kunt u de platen het beste weghalen of afdekken. Zorg dat de hamster niet bij de bloempotten en de aarde kan komen. Wanneer u de hamster vrij laat rondlopen dan giftige planten en bloemen in ieder geval weghalen. Bekijk de lijst met giftige planten (link) en bloemen voor hamsters en bij twijfel altijd weghalen of afdekken!

Hamster gevaren andere huisdieren

Hamsters staan laag in de voedselketen en zijn prooidieren voor veel andere dieren. Huisdieren zoals honden en katten staan veel hoger in de voedselketen dan de hamster. Dit is iets om goed over na te denken als u de hamster vrij in huis laat rondlopen. Het natuurlijke gedrag van de hamster wekt en versterkt het jachtinstinct van andere huisdieren. De hamster wordt dan een interessante prooi voor hond of kat. Voorkom deze hamster gevaren en laat de hamster daarom nooit samen met andere huisdieren loslopen in huis.

Hamster gevaren kieren, gaten en hoge objecten

Hamsters zijn van nature erg nieuwsgierig. Deze leuke karaktereigenschap maakt hamsters juist zulke leuke huisdieren, maar brengt ze ook in gevaarlijke situaties. Kieren in de vloer, gaten bij een verwarmingbuis en openstaande kasten zijn allemaal super interessant voor uw hamster. Voorkom deze gevaren en dek, voordat u de hamster vrij laat rondlopen alles goed af. Hamsters zijn goede klimmers, maar kunnen hoogtes slecht inschatten. Een val van meer dan één meter kan al dodelijke gevolgen hebben voor de hamster. Zorg daarom dat de hamster niet op hoge plekken kan komen en laat hem nooit alleen!