Hamster kopen checklist

De checklist voor het kopen van een hamster bestaat uit een aantal elementen. Hamster huisvesting, herkomt, uiterlijke kenmerken en gedrag zijn hierbij allemaal onderdelen. De meeste dierenspeciaalzaken gaan goed met hun hamsters om, maar het kan nooit kwaad om extra informatie te vragen. Deze checklist voor het kopen van een hamster geeft u extra tips voor het kopen van een gezonde hamster. Hebt u twijfels bij een aantal onderdelen, pas dan goed op en koop de hamster niet!

Hamster kopen vooraf informatie verzamelen

Belangrijk onderdeel van het kopen van een gezonde hamster begint met het verzamelen van informatie. Waar wilt u de hamster gaan kopen? Wat is de reputatie van deze verkoper op het gebied van hamsters verkopen? Kent u andere mensen die hier hamster hebben gekocht? Simpele vragen die u vooraf snel een beeld geven of u hier wel of niet een hamster moet kopen.

Hamster kopen vragen stellen aan de verkoper

Dierenspeciaalzaken verkopen de hamster vaak als huisdier. Let bij binnenkomst goed op hoe de hamsters zijn gehuisvest. Zitten er veel hamsters in één hamsterkooi? Zijn mannetjes van de vrouwtjes hamsters gescheiden? Ziet de hamsterhuisvesting er netjes en verzorgt uit? Vraag de verkoper ook naar de herkomst van de hamsters en hun leeftijd. Goede verkopers kunnen en willen u graag meer informatie geven en soms zijn er zelfs geboortedocumenten.

Hamster kopen oberveren van de hamsters

Als u een goed adres heeft gevonden voor het kopen van de hamster, dan volgt het observeren van de hamster. Zieke hamsters geven signalen af, die opgemerkt kunnen worden tijdens het oberveren. Beste tijd om hamsters te observeren is aan het einde van de middag. De hamsters worden dan wakker en gedragen zich natuurlijker. Signalen van hamsterziekten (link) zijn beter en eerder zichtbaar bij natuurlijk gedrag. Let goed op de volgende punten:

Is de hamster alert en levendig? Is de hamster nieuwsgierig? Heeft de hamster een mooie schone vacht? Kijkt de hamster wakker uit zijn ogen? Heeft de hamster geen wonden op huid/ogen? Is het achterwerk van de hamster schoon en diarree vrij?

Bij twijfel altijd extra informatie van de verkoper vragen en wees kritisch. Zit de hamster van uw keuze met meer hamsters samen zit? Controleer dan deze hamsters ook op bovenstaande punten. Hamsterziektes zijn namelijk snel overdraagbaar met vervelende gevolgen.