Hamster kopen en vervoeren naar huis

Laatste stap bij het kopen van een hamster is het vervoer naar huis. Dit is voor u een blije gebeurtenis, maar kan voor de hamster erg stressvol zijn. Hamsterstress kan verminderd worden door een paar simpele trucks. Daarom wat zaken over het vervoeren van net gekochte hamster naar zijn de nieuwe hamsterkooi.

Hamster kopen - Vervoeren naar nieuwe hamsterkooi

Beste tijd om een hamster te kopen en te vervoeren is laat in de middag of avond. De hamster hoeft dan niet speciaal wakker gemaakt te worden. Het vervoeren van de hamster kunt u het beste met een transportkooi doen. Deze tijdelijke hamsterkooi (link) is speciaal gemaakt om hamsters goed en veilig te kunnen vervoeren. Hamsters worden, na aankoop vaak vervoerd in een kartonnen transport doosje. Deze manier van hamster vervoeren wordt sterk afgeraden. De hamster bijt het karton heel snel stuk, met alle hamstergevaren (link) tot gevolg. Vervoer uw nieuwe hamster daarom op een veilige en minder stressvolle manier in een transportkooi.

Hamster kopen - Aankomt in nieuwe hamsterkooi

Aankomt van de nieuwe hamster in zijn hamsterkooi is altijd een leuke gebeurtenis. Zorg dat de inrichting van de hamsterkooi (link) op orde is. De hamster zal in het begin een beetje gestrest zijn. Een nieuwe hamsterkooi betekent een nieuw territorium en allemaal onbekende luchtjes. Plaats de gekochte hamster rustig in zijn nieuwe verblijf en laat het diertje dan even met rust. Verstop wat hamster eten (link) in of in de buurt van het slaaphuisje. Meetstal is de hamster na een paar uur al behoorlijk gewend aan zijn nieuwe hamsterkooi. Blijft de hamster gestrest, plaats dan een lucht doorlatende doek over de hamsterkooi zodat de hamster rustig wordt.

Hamster kopen - Eerste contact met uw huisdier

De hamster zal na het kopen en vervoeren wat tijd nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Dit proces kan bij nieuwe hamsters soms twee dagen duren. Benader de hamster altijd rustig, maar blijf praten tegen uw huisdier. De hamster raakt op deze manier gewend aan uw stem. Rustig praten in combinatie met een lekker hamster hapje werkt helemaal goed. Dit is ook een goede techniek voor het handtam (link) maken van hamsters.