Chinese dwerghamster

De Chinese dwerghamster is een opvallende hamstersoort. Deze dwerghamster heeft een spitse snuit en lijkt daardoor een beetje op een muis. De Chinese dwerghamster is pas vanaf de jaren 70 echt bekend geworden bij hamsterliefhebbers. De Chinese dwerghamster is een leuke actieve hamstersoort, maar wel een hamster met echt karakter.

Chinese dwerghamster leefgebied

Het natuurlijke leefgebied van de Chinese dwerghamster zijn de half steppen -en woestijn gebieden in Noord China en Mongoliƫ. Chinese dwerghamsters zijn hier een bekende verschijning. De hamsters houden zich vaak schuil in boeren schuren en hamsteren er dan vrolijk op los! De Chinese dwerghamster is vooral in de avond en nacht actief en deze hamstersoort (link) legt dan grote afstanden af.

Chinese dwerghamster afmeting en kleur

De Chinese dwerghamster is met een lengte van 13 cm een forse dwerghamster. Daarnaast heeft de Chinese dwerghamster een staart van enkele centimeters. De hamster gebruikt deze staart actief tijdens het klimmen. De Chinese dwerghamster is namelijk een echte klimmer en zijn lange staart helpt hem hierbij.

De Chinese dwerghamster heeft een typische rugstreep (aalstreep). De zwarte aalstreep is kenmerkend voor de hamstersoort, maar kan door fokprogramma's tegenwoordig ook ontbreken. Chinese dwerghamsters zijn te koop in verschillende kleuren. Naast de originele wildkleur zijn er nu ook Chinese dwerghamsters met bonte kleuren. De witte Chinese dwerghamster is een bijzondere verschijning en zal zelden te koop aangebonden worden!

Chinese dwerghamster gedrag en bijzonderheden

De Chinese dwerghamster is, in tegenstelling tot de Russische dwerghamster (link) een echte eenling. Vooral vrouwelijke Chinese dwerghamsters zijn zeer onverdraaglijk en zullen een vechtpartij met andere hamsters zeker niet schuwen. Combineren (link) van Chinese dwerghamsters is daarom echt niet aan te raden!

De Chinese dwerghamster is een erg actieve hamstersoort en kan in het wild grote afstranden afleggen. Het beste kunt u daarom deze hamster in een grote hamsterkooi (link) houden. Alleen dan kan deze dwerghamster goed zijn energie kwijt en geniet zowel de hamster als u het meest van dit leuke huisdier.