• Home
  • Hamster speelgoed

Hamster speelgoed zorgt voor plezier bij de hamster

Hamster speelgoed is er in vele maten en soorten. U kent ze vast wel de loopwielen, trendmolen, hamster tunnels en klimpalen. Dit hamster speelgoed ziet er niet alleen erg leuk uit, maar de hamster heeft het ook echt nodig. In het wild leggen hamsters (link) grote afstanden af en zijn altijd op onderzoek uit. Hamsters speelgoed voorziet in de behoefte van dit natuurlijke gedrag. De hamster blijft dankzij het juiste hamster speelgoed fit, gezond en levendig!

Hamster speelgoed het hamsterwiel

Het bekendste hamsterspeelgoed is het hamsterwiel. Dit hamster speelgoed voorziet prima in de bewegingsbehoefte van de hamster. Hamsters kunnen gemakkelijk met dit hamster speelgoed grote afstanden afleggen zonder hun hamsterkooi (link) te verlaten. Hamsterwielen zijn, in veel verschillende maten en soorten te koop, maar helaas niet altijd veilig voor de hamster. Daarom wat feiten over dit hamster speelgoed zodat u de hamster veilig kan laten rondrennen in zijn hamsterwiel.

Hamster speelgoed - welke hamsterspeeltjes zijn het beste

Hamster speelgoed is er in vele maten, soorten en materialen. Het kiezen van het juiste hamster speelgoed kan best lastig zijn, want waarop moet u letten. Natuurlijke materialen als hout zijn uitstekend hamster speelgoed. Het hout moet vrij zijn van gevaarlijke verf -en lijmbestanddelen. Hamsters zijn echte knagers en veel plastic hamsterspeelgoed is daarom niet geschikt.

Naast veiligheid is het schoonmaken en houden van het hamster speelgoed ook erg belangrijk. Net als de hamsterkooi (link) wordt het hamster speelgoed ook vies. Het schoonhouden van het hamster speelgoed is noodzakelijk om hamsterziekten (link) buiten de deur te houden. Kortom er komt veel kijken bij aanschaffen van het juiste hamster speelgoed, maar we hebben nog meer tips voor u op een rijtje gezet!

Hamster speelgoed zelf maken

Hamster speelgoed kan ook heel gemakkelijk zelf gemaakt worden. Met een schaar en wat grote paperclips (zonder plastic laagje) komt u al een heel eind. Kartonnen rollen van een wc of keukenrol zijn ideaal bouwmateriaal voor hamster speelgoed. Hamsters kunnen er lekker doorheen rennen en hun natuurlijke nieuwsgierigheid botvieren. Wanneer u wat sterker materiaal zoekt voor degelijk hamster speelgoed, kijk dan eens bij een winkel voor tapijt. Hier zijn meestal oude kokers verkrijgbaar die harder en sterker zijn dan wc en keukenrol. Let altijd goed op het materiaal dat u wilt gebruiken als hamster speelgoed. Het mag absoluut geen verfbestanddelen bevatten en moet ook vrij zijn van andere chemicaliƫn.