Hamster speelgoed zelf maken

Hamster speelgoed is te koop in veel varianten, maar kan ook prima zelf gemaakt worden. Groot voordeel van zelf hamster speelgoed maken zijn de unieke creaties en mogelijkheden. Zelf hamster speelgoed maken is een ideale manier om in contact te komen met uw hamster en uw huisdier zal het geweldig vinden. Zelf gemaakt hamster speelgoed kan de hamster op een eenvoudige en goedkope manier bezig houden. Pas wel op, want niet alle materialen zijn geschikt om zelf hamster speelgoed van te maken!

Hamster speelgoed zelf maken met veilige materialen

Hamsters zijn echte knagers en zullen meestal aan hamster speelgoed gaan knagen. Houdt hier rekening mee als u zelf hamster speelgoed gaat maken. Materialen waar de hamster relatief veilig aan kan knagen zijn wc en keukenrollen en lege eierdozen. Andere geschikt materiaal voor zelf gemaakt hamster speelgoed is diverse vormen van onbewerkt hout, holle bakstenen en aardewerk, sierkurk en takken van wilgen en fruitbomen.

Hamster speelgoed zelf maken hamster tunnels

Zelf hamsterspeelgoed maken is makkelijker dan u denkt. Keuken -en wc rollen zijn prima materiaal voor echte hamster tunnels en doolhoven. Maak het zelfgemaakt hamster speelgoed extra spannend door op verschillende plaatsten wat hamster eten (link) te verstoppen. Gebruik geen lijm bij het verbinden van de rollen. Vervang het zelf gemaakt hamster speelgoed wanneer de hamster eraan begint te knagen en het vies wordt.

Hamster speelgoed zelf maken klimrekken

De hamster is dol op klimmen, maar kan slecht hoogte inschatten. Deze eigenschap brengt de hamster, als hij zijn hamsterkooi (link) mag verlaten nog al eens in problemen. Een goede oplossing is daarom om zelf klimrekken te maken. Holle bakstenen en stiertakken voor een terrarium zijn uistekend bouwmaterialen voor zelf gemaakte hamster klimrekken. Wees bewust dat de hamster altijd van het zelfgemaakte hamster klimrek kan vallen. Beperk dus de hoogte van het zelfgemaakte hamster speelgoed en zorg voor zacht materiaal om de hamster bij valpartijen op te vangen.