Hamster speeltjes maken uw huisdier gelukkig

De hamster is van nature een optimistisch en nieuwsgierig huisdier. Nieuw hamster speeltjes zullen daarom zeker niet ongemerkt blijven. Hamster speeltjes zijn niet alleen leuk en spannend voor de hamster, maar houden uw huisdier ook gezonder. Het speelgoed zorgt voor actieve hamsters, een prima remedie tegen veel hamster ziekten. Hamster speeltjes zijn er in vele maten en soorten en niet allemaal even veilig voor uw huisdier. Daarom wat feiten over hamster speeltjes!

Hamster speeltjes in en buiten de hamsterkooi

De meeste hamster speeltjes zijn geschikt voor in de hamsterkooi (link). Let altijd goed op of de speeltjes degelijk vastgezet kunnen worden. Klauterstellages en hamster tunnels kunnen gevaarlijke hamster speeltjes blijken als ze omvallen en de hamster verwonden.

De ruimte in een hamsterkooi is vaak beperkt, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Plaats de hamsterspeeltjes rondom de hamsterkooi en maak er een buitenspeelplaats van. Flexibele tralie afscheidingen zorgen ervoor dat de hamster niet kan ontsnappen. Het speelterrein van de hamster wordt hierdoor veel groter zonder de hamster gevaren (link) van een echter woonkamer.

Hamster speeltjes van hout

Hamster speeltjes zijn meestal van hout, metaal of plastic gemaakt. Houten hamster speeltjes zijn meestal het veiligst voor de hamster. Voorwaarde is wel dat de hamster speeltjes van onbewerkt hout zijn gemaakt. Hamsters knagen overal aan en verf, lak of andere stoffen op het hout kunnen erg schadelijk zijn.

Hamster speeltjes van metaal

Hamster speeltjes van metaal kunnen vaak draaien en bewegen. Metaal wordt vaak gebruikt in een hamsterwiel (link). Populair en onmisbaar hamster speelgoed dat de hamster fit en gezond houdt. Metalen hamster speeltjes zijn makkelijk schoon te houden en een goed alternatief voor hout. Let wel altijd op of dat de metalen het hamster speeltje geen coating laag heeft die kan loslaten of kapot worden geknaagd.

Hamster speeltjes van plastic

Plastic hamster speeltjes zijn volop verkrijgbaar. Deze hamster speeltjes zien er leuk en indrukwekkend uit, maar kunnen gevaarlijk zijn. Hamsters kunnen aan de plastic hamster speeltjes knagen met vervelende gevonden. De scherpe stukjes plastic kunnen de hamster maag verworden en hamster ziekten (link) liggen dan op de loer. Beoordeel daarom altijd goed of het plastic hamster speeltje wel of niet meer veilig is. Wanneer u het niet helemaal vertrouwd, laat de hamster dan alleen onder toezicht met het plastic hamster speelgoed spelen.